Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Správy z cesty

.juraj Kušnierik .názory

Nie, nebol som v exotickej cudzine, ba ani v inom meste. Len som sa prešiel pešo z Ružinova na Palisády. Bola to však zaujímavá cesta!

Juraj Kušnierik

V prvom rade: odporúčam vám to. Hlavne ak máte sedavé zamestnanie a ste v neustálom strese. A ak svieti slnko a príliš sa neponáhľate. Pohyb je zdravý, peší presun akurátne stimuluje myseľ, pomaly sa meniace okolie príjemne hladí zmysly. A ešte aj ušetríte jedno euro za MHD.
Najzaujímavejšie je však to, že notoricky známe ulice svojho mesta zrazu vidíte ináč. Všímate si iné veci. Toto som si všimol ja:
Živé sídlisko
Môj peší príbeh sa začal v Ružinove. Hoci už nechodím venčiť psa, okolie nášho paneláku mám celkom dobre zmapované. Pri pohľade naspäť (teda po absolvovaní celej cesty) som si uvedomil, že hoci sú ružinovské paneláky škaredé (surreálne farby zatepľovacích panelov im esteticky veľmi nepomohli), sú celkom dobre udržiavané, v ich okolí je pomerne čisto a príjemné je aj to, že sa tam špacírujú dôchodcovia, rodičia s kočíkmi či klienti neďalekého centra pre liečenie drogových závislosti. 
Predaj / Prenájom
Keď som transparent s nápisom "Na prenájom" videl tretíkrát (teda na troch rôznych budpvách), tak som ich začal rátať. Kým som prišiel do redakcie na Palisádach, všimol som si ich presne desať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite