Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rok, ktorý zmení pravicu

.jaroslav Daniška .názory

Kongres SaS ukončil jednu etapu vývoja slovenskej pravice. Začína druhá.

Máme za sebou prvý rok od volieb v roku 2012. Robert Fico nemá alternatívu, pravica je rozdelená a rozbitá, neschopná návratu k moci. Keby aj opozičné strany hoc ako náhodne získali väčšinu, nie sú schopné vytvoriť vládu.

Oddaní voliči pravice majú hlavu v smútku, čakajú na alternatívu k Robertovi Ficovi a namiesto nárastu percent vidia iba nárast počtu pravicových strán. Napriek tomu nie je dôvod na smútok, je za nami užitočný rok. Za uplynulý rok sa totiž ukázalo, že pravica, akú sme poznali v uplynulom desaťročí, je nereformovateľná.

Po prvé, KDH a SaS sa meniť nechcú, strany potvrdili vo funkciách starých predsedov. SDKÚ sa síce o zmenu pokúsila, ale strana je naďalej rozdelená a rozhádaná. Záver teda znie, že či už sa strany pokúsili o zmenu zvnútra alebo nie, či už vymenili predsedu alebo nie, k žiadnej významnejšej zmene nedošlo. Jednotlivé pravicové strany sú teda v súčasnej podobe nereformovateľné.

Po druhé, nefunguje ani ich spolupráca, Ľudová platforma totiž absolútne zlyhala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite