Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chlpaté devízy

.andrej Bán .názory

V najnovšom vydaní .týždňa píšem o poľovníkoch a pytliakoch. Pri tejto príležitosti si spomínam na poľovačku na medveďa spred pár rokov.

Andrej Bán

Poľovníctvo je nerovný boj, teda u nás v strednej Európe určite. Trebárs taký medveď. Po zaplatení 2,5 tisíc euro je bohatý našinec alebo devízový cudzinec pripustený k šelme. Je dovedený až k starostlivo pripravenému posedu (občas aj s mäkkou sedačkou a kvalitným destilátom po ruke) a je mu pracovníkom príslušnej Lesnej správy v tichosti ukázaný medveď, ktorý už niekoľko dní chodí blízko onoho posedu na návnadu, melasu alebo konskú zdochlinu. Lovec priloží k oku zbraň, ďalekohľadom zamieri na predpísané miesto v hrudnej oblastí... a prásk! Samozrejme, také stručné a prosté to nie je. Presvedčil som sa o tom na vlastné oči pred niekoľkými rokmi, kedy bolo na Slovensku cca 600 medveďov.
„Chlapi, pozrite sa, má prestrelenú aortu! Dokonalý zásah!“ vnoril poľovník ruku do hrudníka natiahnutého, rozrezaného a chladnúceho macíka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite