Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na výsluchu

.marek Vagovič .názory

Nedávno som bol znovu vypovedať na polícii. Paradoxne pre článok, v ktorom som upozornil, že známym investigatívnym novinárom hrozia pre ich názory likvidačné žaloby či dokonca väzenie.

Marek Vagovič

Tentoraz sa ozval podnikateľ Miloš Stopka, ktorý podal pre môj článok Ohrození novinári (.týždeň č. 49/2012) trestné oznámenie za ohováranie. Konkrétne mu prekáža pasáž, v ktorej šéfka domáceho spravodajstva v Hospodárskych novinách Zuzana Petková vysvetľuje, aké problémy im robí tento podnikateľ. Tu je citát z inkriminovaného článku: “Petková má problémy aj pre články, ktoré napísala počas terajšieho pôsobenia v HN. Napríklad za texty o kontroverznom podnikateľovi Milošovi Stopkovi, ktorý získal za prvej Ficovej vlády viacero zákaziek na rekonštrukciu škôl. Stopkovi, ktorý v minulosti fyzicky napadol šéfa Fondu detí a mládeže Martina Kuglu, pričom jeho meno sa objavilo aj v Gorile, sa totiž nepáčilo, keď Petková napísala, že niektor é mestá majú problém s jeho stavebnou firmou. „Ešte predtým, ako ten článok vyšiel, poslal do redakcie list, ktorý sa dá chápať ako zastrašovanie. Tvrdil, že ak ho zverejníme bez toho, aby ho mohol zmeniť podľa vlastných predstáv, tak nás bude žalovať.” Keď článok vyšiel, Stopka podal trestné oznámenie za ohováranie. Petkovú už polícia vypočula ako podozrivú, takže aj v tomto prípade môže byť obvinená.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite