Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Februárový playlist č. 1

.peter Bálik .názory

Pôvodne som mal robiť tento playlist až koncom februára, ale nahromadilo sa mi toľko noviniek, že by bolo dobré ísť s nimi von. Ďalší diel čakajte koncom mesiaca.

Peter Bálik

Začneme Nickom Caveom. Jeho nový album s The Bad Seeds sa volá Push The Sky Away a dá sa vypočuť na stránkach britského Guardianu alebo amerického rádia NPR. Už podľa prvých posluchov je jasné, že Nick a jeho partia nahrali skvelý album, pripomínajúci napríklad The Boatman's Call alebo Murder Ballads z 90. rokov s tým, že všetky majú v sebe trochu z grindermanovského noisového korenia Caveových nedávnych experimentálnych rokov. Všetky piesne sú viac menej tiché, niekedy zmierlivé, inokedy veľmi znepokojivé. Mojim favoritom je zatiaľ pesnička Mermaids. Push The Sky Away je baladický album, obsahujúci zopár nádherných caveovských balád a isto jednu pieseň s najbizarnejším názvom v Nickovej bohatej diskografii: Higgs Boson Blues, čiže Blues Higgsovho bozónu. Pripomínam, že niektoré z týchto krásnych kryštalických pesničiek začuje aj tohtoročná Pohoda. Tu video s druhým singlom z albumu so skvelým britským hercom Rayom Winstonom (hrá hlavne sociopatov a mafiánov) v hlavnej úlohe, Jubilee Street:
Nick Cave and The Bad Seeds: Jubilee Street
http://www.youtube.com/watch?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite