Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Späť do jaskýň!

.martin Droppa .názory

Od prvého januárového čísla uverejňujeme v tlačenom .týždni .biznis príbeh: článok o zaujímavých príbehoch ľudí, ktorí sa rozhodli „niečo robiť“ nielen aby uživili seba, rodinu.

Poznáme podnikateľov (aj podnikavcov). Niekto podniká dlhšie, ďalší odnedávna, o niekom je známe, že len „podniká“ v tom (naj)horšom zmysle slova, podnikanie mnohých má punc serióznosti a poctivosti.
Podnikanie na Slovensku v ostatných vyše dvadsiatich rokoch prešlo i prechádza búrlivými vlnami zmien, reflektujúcimi spoločenské, ekonomické, politické, hospodárske a ktohovie aké ešte podmienky v domácom, európskom a napokon i celosvetovom kontexte. Človek však nemusí byť ekonómom na to, aby pochopil jednoduché súvislosti a väzby, aby si uvedomil, že na začiatku každého podnikateľského plánu je nápad, myšlienka. Vlastná hlava.
„Za všetkým hľadaj človeka,“ parafrázujme múdru pravdu o inšpirácii mužov vo vzťahu k ženám. Človeka, ktorý kedysi vyšiel z jaskyne, aby sa o desaťtisíce rokov neskôr do nej vracal ako dobrodružný jaskyniar, pohodlný turista, aj ako podnikateľ. V tme hĺbky jaskýň sa totiž skrýva svetlo poznania.
Jaskyniarsky nadšenec Peter Vaněk je samostatne zárobkovo činná osoba, jeho meno je i jeho obchodnou značkou, firmou: Peter Vaněk – Dobré služby. S partiou kamarátov, podobných nadšencov, si zobrali do prenájmu Malú Stanišovskú jaskyňu v Jánskej doline. Jaskynný podnikateľský príbeh Petra Vaněka, Petra Holúbka a Igora Staníka je pozoruhodný z viacerých pohľadov, spomeňme pár kľúčových: V pozadí „podnikania s jaskyňou“ bolo hľadanie odpovede na otázku ako omladiť zázemie jaskyniarov – nadšencov podzemia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite