Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Januárový playlist

.peter Bálik .názory

V tom blogu by som chcel pravidelne uverejňovať tipy na hudbu, ktorú by som rád doporučil ostatným.

Peter Bálik

Väčšinu z nahrávok si zháňam sám (kamaráti vedia, že by som si za všetky kúpené platne a cédečka mohol kúpiť ľahké športové auto), hlavne tej dobrej hudby, zvyšok dostávam od vydavateľstiev. A hlavne nečakám, kým mi niekto pošle rovno do rúk svoje CD.
Je koniec januára, po sviatkoch sa veľké aj malé vydavateľstvá len rozbiehajú, ale už som vo viedenských obchodoch zaregistroval niektoré novinky. Prvou sú írski Villagers, ktorí hrali na minuloročnej Pohode. V polovici mesiaca im vyšiel druhý album Awayland a musím povedať, že po prvých počutiach je krásny. Ak máte radi súčasný folk, ktorý sa nebojí experimentovať (teraz nemyslím, že niekto napchá k akustickej gitare rôzne elektronické pazvuky), ale napríklad vidíte hudbu ako napríklad britskí Radiohead, môžete byť veľmi prekvapení. Awayland je pre mňa jednoznačne albumom mesiaca. 
Villagers: Nothing Arrived


Pripomínam, že v najbližšom čísle vyjde v .týždni recenzia na soundtrack k filmu Searching For Sugar Man, ktorý vyšiel koncom minulého roka, ale zohnal som si ho až teraz, pretože ma najprv musel presvedčiť dokument, ktorý sa u nás ešte nepremietal, ale nájdete ho na správnych miestach.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite