Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokuratúra v rozklade

.marek Vagovič .názory

Kauza Glance House nerozčúlila len novinárov a politikov. Pobúrení sú aj mnohí prokurátori, verejne to však nikto z nich nedal najavo. Kedy sa tí slušní konečne spämatajú a ozvú nahlas ako sudcovia, ktorí majú problém s praktikami Štefana Harabina?

Marek Vagovič

Tento týždeň som hovoril so štyrmi rešpektovanými prokurátormi. Všetci sú pobúrení zo spôsobu, akým prihral Dobroslav Trnka svojmu kamarátovi Mariánovi Kočnerovi bernolákovskú bytovku. Podobne to vraj vnímajú aj mnohí ich kolegovia, ktorí už sú zo škandálov prokuratúry unavení a frustrovaní. Viacerí radšej na verejnosti ani nehovoria, kde pracujú. Z tých rozhovorov som pochopil, že prokuratúra je dnes v obrovskom rozklade, vnútri vládne totálna apatia a pasivita.

Napriek tomu doteraz nikto z prokurátorov nevystúpil verejne a nepomenoval veci pravým menom. O iniciatíve typu Za otvorenú justíciu, ktorou sa odvážni sudcovia postavili Štefanovi Harabinovi, ani nehovoriac. Situácia už pritom dávno dozrela do štádia, kedy treba zaujať jasný postoj: prečo sa slušní prokurátori nedištancujú od Trnku s Tichým?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite