Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobrú noc, Dobroslav

.martin Hanus .názory

Je zrejmé, že ten pán vo vedení generálnej prokuratúry je na konci s dychom, krátko pred kolapsom. Nielen pre Glance House s Kočnerom. Smer ho jednoducho hodil cez palubu. A Robert Fico mu kýva bielou vreckovkou. Otázkou len ostáva: kto príde po Dobrošovi?

Samozrejme, blížiaci sa koniec exšéfa a teraz námestníka GP Dobroslava Trnku je dobrá správa. Tento žoviálny chlapík s nebezpečnými sklonmi a ešte nebezpečnejšími kamarátmi pred dvomi rokmi takmer položil Radičovej vládu. Trnka vtedy viedol svoj zápas za znovuzvolenie bez akýchkoľvek zábran, ibaže zle odhadol situáciu.

Robert Fico a Robert Kaliňák, dvaja najsilnejší muži Smeru, mali s ním síce jeden rovnaký záujem – zabrániť vymenovaniu Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora - ale tu sa ich spoločný záujem aj skončil. Smer pred dvomi rokmi Trnku použil iba z čisto pragmatických dôvodov, bratislavské biznis krídlo na čele s Kaliňákom a Počiatkom totiž v tom čase s Mariánom Kočnerom nemalo nijako zvlášť hrejivé vzťahy. Už za prvej Ficovej vlády si v Smere predstavovali, že za Trnkovho nástupcu zvolia šéfa bratislavskej prokuratúry Jaromíra Čižnára, bývalého Ficovho spolužiaka z ročníka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite