Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Repčíka odvolali. Čo ďalej?

.peter Bálik .názory

Môj facebookový “friend” si dnes zavesil status: Vyhrali sme! Pod neho priložil správu zo sme.sk, že Vladimír Repčík odstúpil z postu riaditeľa Slovenského ochranného zväzu autorského (SOZA). Napriek tomu, že som v posledných mesiacoch často krútil hlavou nad tým, čo tento chlapík so „SZMáckym kukučom“ vyvádza, nemám pocit, že by mi nejak extra odľahlo.

Peter Bálik

S Repčíkovým odvolaním by sa všetko len malo začať. SOZA je svojím správaním stále tou inštitúciou, ktorá v 90. rokoch fungovala ako zlatá baňa pre istú skupinou osôb, ktorí v tejto problematike vedeli plávať ako ryby vo vode. Mnohí z nich sa do šoubiznisu dostali ešte v 70. a 80. rokoch v rámci komunistických inštitúcií a jediného vydavateľstva Opus, v ktorom až na výnimky mohli nahrávať len ideologicky nezávadní jedinci s elánom.  Všetci dobre vieme, že v deviatej dekáde minulého storočia bolo v našej spoločnosti všetko možné a podobne sa správala aj SOZA. Tých, ktorí ju v minulosti kritizovali za nejasné financovanie, SOZA nepustila do rozhodovacích funkcií, ale čo je horšie, skladateľa a gitaristu Peciho Uherčíka, ktorý bol najznámejším kritikom tejto organizácie, dokonca vylúčila zo svojich radov. Nedávno mi Uherčík poslal mail s výrokom súdu, že jeho vyhodenie bolo protiprávne.   

Neskôr bolo staré vedenie nahradené novým.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite