Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pravičiari, nebláznite!

.martin Hanus .názory

Je fajn, že sa v týchto týždňoch stáva z rómskeho problému celoslovenská agenda, ktorú už nemôže žiaden relevantný politik prehliadnuť. Je však veľkým sklamaním, že naša pravica siaha iba k lacnému populizmu, postavenom na falošnej individualistickej ideológii.

Keď sme pred vyše dvomi rokmi v našom časopise napísali, že slovenská pravica by mala z rómskeho problému spraviť prioritnú agendu, nepredstavovali sme si výkony, ktoré dnes predvádza. Novému šéfovi kedysi premiérskej SDKÚ nenapadlo nič lepšie, ako postaviť sa pred rómsku osadu a hľadieť do kamier ako drsný chlapisko. Ale to je stále slabé oproti lídrovi SaS Richardovi Sulíkovi, ktorý fakt, že slovenská polícia neasistovala slovenskému Jobbiku pri búraní nelegálnych stavieb v Krásnej Hôrke, označil za „jednu veľkú hanbu“, lebo štát vraj poprel vlastnícke práva Mariána Kotlebu. Ako príspevok do libertariánskeho zborníka by Sulíkov blog obstál – ale konštrukcia, ktorá stavia vlastnícke právo nadovšetko, padá práve na jeho vete „skúste si preto namiesto M. Kotlebu predstaviť ktoréhokoľvek iného občana“. Tu strácajú Sulíkove úvahy zmysel, na čom nič nezmení ani jeho vyše 14 tisíc "lajkov" (!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite