Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jazýček

.marína Gálisová .názory

Voľby vo Veľkej Británii sa budú konať až v roku 2015. Ale volebná kampaň, to je niečo iné. Aj zo Slovenska vieme, že politici ju pre istotu vedú stále. Lebo – po á – voľby môžu nastať kedykoľvek, teda tie predčasné, a – po bé – aj keby voľby nastali až v riadnom termíne, neslobodno vyjsť ani na okamih z cviku.

Marína Gálisová

A tak sa v Británii kampaňuje ostošesť. Liberálni demokrati kampaňujú tak, že oscilujú medzi pravým a ľavým smerovaním. To preto, lebo pri ďalších voľbách, nech už tie budú kedykoľvek, môžu dosť naisto počítať s pozíciou jazýčka na váhach. Takmer bez ohľadu na volebný výsledok. Ak totiž vyhrá Konzervatívna strana (čo podľa súčasných prieskumov nevyzerá veľmi pravdepodobné), liberálni demokrati si pripomenú svoje pravicové sklony a pridajú sa k nej. Ak vyhrajú labouristi (a napríklad podľa Guardianu sa o to nebudú musieť ani veľmi snažiť), liberálni demokrati to budú mať ešte o niečo jednoduchšie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite