Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kancelár Fico

.jaroslav Daniška .názory

Robert Fico mení charakter slovenskej vlády. A nepotrebuje na to meniť ani ústavu, ani volebný systém.

Najskôr, po voľbách prišla ponuka pre niekoľkých nestraníkov na vstup do vlády. Ministrami sa stali Tomáš Malatinský a Tomáš Borec. Z prostredia zamestnávateľov aj advokátov zaznelo opatrné uznanie.

Potom prišlo vytvorenie Rady solidarity a rozvoja, kde spolu s premiérom sedia zástupcovia 15 spoločenských organizácii, vrátane zástupcov katolíckej a evanjelickej cirkvi.

Neskôr prišla ponuka pre Bélu Bugára, aby vláde odporučil splnomocnenca pre národnostné menšiny. Stal sa ním Bugárov spolustraník a opozičný politik László Nagy.

Fico však nielen prijímal prekvapivé nominácie, ale niektoré staršie nominácie zachoval. Tak zostal splnomocnencom vlády pre občiansku spoločnosť Filip Vagač (Radičovej nominácia), splnomocnencom vlády pre vedomostnú ekonomiku je Martin Bruncko (Miklošova nominácia), šéfkou úradu pre verejné obstarávanie sa stala Zita Táborská, ktorá mala k postu blízko ešte počas vlády Ivety Radičovej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite