Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľudská stránka krízy

.marína Gálisová .názory

Grécku toto leto akosi nepraje. Kríza odstrašila časť zahraničných turistov a tí, ktorí prichádzajú, míňajú peniaze opatrnejšie. Pokračujúce škandály so zázračne vidiacimi slepcami podnecujú v ostatných európskych krajinách pocit nadradenosti a dojem, že v Grécku je nenapraviteľný neporiadok. Až také jednoznačné to však nie je.

Marína Gálisová

Po prvé, neporiadok v sociálnej sieti je jej vrodenou črtou, nie dôsledkom národných špecifík. Niet sociálneho zabezpečenia, ktoré by nebolo zneužívané. Aj u nás sú rodiny, ktoré sú „v hmotnej núdzi“, využívajú všetky úľavy s tým spojené a zároveň sa vozia na autách drahých značiek. Nie je to klišé, je to pravda. A čo sociálny systém v USA? Nie tak dávno sa tam riešil problém, ako to, že ľudia si na potravinové lístky, ktoré dostávajú tí najchudobnejší, môžu nakúpiť tzv. organické – a veľmi drahé – potraviny. Veľmi výrečná je tiež fotografia, ktorá obehla internet – prvá dáma USA, Michelle Obama, dobročinne brigáduje vo vývarovni pre bezdomovcov. Keď nakladá jedlo na tanier, jeden z týchto bezdomovcov si ju fotí na BlackBerry, teda mobil, aký podľa komentára stojí asi 500 dolárov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite