Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Keď neprichádzajú argumenty

.ivana Bartoková .názory

Počas minulého a tohto týždňa sa traja moji kolegovia – Jaro Daniška, Martin Hanus a Jožko Majchrák – vyjadrili vo svojich blogoch k odvolaniu arcibiskupa Bezáka. Všetci traja volili uvážlivé slová, ale medzi riadkami to pre Roberta Bezáka nedopadlo práve najlepšie. Tak sa pokúsme ísť ešte o kúsok hlbšie a pozrime sa, čo sa dá prečítať medzi „medziriadkami“.

Na „kauze Bezák“ mnohí cítime, že sa tu deje nejaká nespravodlivosť, ale často sa líšime v tom, čo za tú nespravodlivosť považujeme. Cítime potrebu zastať sa slabšieho, ale nie vždy sa zhodneme v tom, kto je ten slabší. Je to odvolaný arcibiskup, alebo katolícka cirkev, ktorej bolo pri tejto príležitosti opäť raz vyčítané všetko možné aj nemožné?
Veľmi mi vadilo odvolanie arcibiskupa Bezáka. Veľmi mi vadili aj viac či menej zjavné útoky voči katolíckej cirkvi (ktorej nie som členom). Rozumiem preto potrebe niektorých ľudí brániť Bezáka a zároveň chápem potrebu iných ľudí brániť cirkev. Ale myslím si, že sa to dá a má aj bez toho, aby sa medzi riadkami „obviňovala druhá strana“.
Texty mojich kolegov patria podľa mňa medzi tie, ktorých hlavným zmyslom je brániť cirkev.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite