Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zvonky šťastia v osade Víťaz

.juraj Kušnierik .názory

Politici sa predbiehajú v promo návštevách rómskych osád. A to je ideálny čas na zhliadnutie filmu Zvonky šťastia.

Juraj Kušnierik

Jednak nie som filmový kritik (preto o filmoch do .týždňa píšem len výbimočne) a v záverečných titulkoch filmu, o ktorom bude reč sa mihnú aj mená mojich dcér (vlastnej a krstnej), v dôsledku čoho som všetko, len nie objektívny, kritický divák. Tak z týchto dvoch dôvodov o Zvonkoch šťastia nepíšem do papierového .týždňa. Ale blog by som hádam napísať mohol, nie?
Ten film som videl včera v Slovenskej národnej galérii (pôvodne sa mal premietať v Letnom kine SNG, kvôli počasiu sme ho nakoniec videli v kinosále) a veľmi sa mi páčil.
Páčil sa mi samotný nápad, idea, okolo ktorej Marek Šulík a Janka Bučka film Zvonky šťastia natočili. Tá idea je nesmierne prostá: po návšteve desiatok rómskych osád (bolo to v rámci projektu Phurikane giľa a afterPhurikane, vznikol z toho výborný film Cigarety a pesničky), sa filmári spolu s niekoľkými obyvateľmi osady Víťaz rozhodli, že sa spolu zahrajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite