Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pohoda: zopár vychytávok

.juraj Kušnierik .názory

Nielen Lou Reed, Elbow, Kasabian, The Horrors či Emilíana Torrini sú dôvodmi, prečo sa oplatí ísť na tohtoročnú Pohodu.

Juraj Kušnierik

"Tento rok má Pohoda najlepší line-up v histórii," napísal mi nedávno hudobný fajnšmerker a manažér výborného Josha T. Pearsona Peter Šašala. Mal pravdu. Festival, na ktorom sa stretnú Lou Reed, Elbow, Bat For Lashes, Anna Calvi, The Horrors, Orbital, Public Enemy, The Kooks, Kasabian, Caribou, Yann Tiersen, S.C.U.M a povedzme Portico Quartet nemá široko-ďaleko obdobu.
Ale ako to na Pohode býva, okrem veľkých a známych mien, budeme môcť na trenčianskom letisku stretnúť aj množstvo menších a menej známych, no určite nie menej zaujímavých umelcov. Dovoľte, aby som vás upozornil na tých, na ktorých sa teším ja.
Začnem nehudobne:
Dobrý trh na Pohode. Na festivale bude (v bezprostrednej blízkosti stanov Literárneho klubu, .týždňa a KC Dunaj - každý z nich treba určite opakovane navštíviť) tento rok tzv. Pekná lúka a na nej veľa pekných vecí (o ľuďoch ani nehovoriac). V sobotu sa tam odohrá Dobrý trh, ktorý práve vo chvíli, keď píšem tieto slová prebieha už ani neviem koľký raz na Panenskej ulici v Bratislave (a hneď, keď dopíšem, tak sa naň vyberiem). Obyvatelia najkrajšieho slovenského mesta Pohoda tam budú môcť priniesť niečo na predaj, niečo iné si kúpiť, vystúpiť na unplugged pódiu a ešte aj vyhrať lístok na Pohodu 2013.
Nové drevo. Okrem Peknej lúky, bude na letisku aj Sochárska lúka. Tá je v réžii SNG, konkrétne kurátorky Vladimíry Büngerovej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite