Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Počuli sme slovo Economistovo

.lukáš Krivošík .názory

Ivan Mikloš opäť argumentuje britským týždenníkom The Economist ako arbitrom postojov v debate o dlhovej kríze v eurozóne. A spomína pritom aj Týždeň.

Lukáš Krivošík

V stĺpčeku o biede slovenskej diskusie o eurovale na stránke Hospodárskych novín okrem iného píše:


„Myslím si napríklad, že jeden z dôležitých dôvodov, prečo sa na tejto téme rozišiel Fero Šebej so svojimi bývalými spolustraníkmi z OKS je, že všetci síce čítajú Týždeň, ale Fero číta aj Economist.“


Na rozdiel od Ivana Mikloša si netrúfam špekulovať o pohnútkach, ktoré Františka Šebeja viedli k podpore eurovalu a k rozchodu s jeho bývalými kolegami z OKS. Osobne sa však domnievam, že keby si Šebej mal vybrať medzi názorom Týždňa k nejakej veci a názorom Economistu, zvíťazil by napokon celkom iste názor jeho obľúbeného amerického National Review. 


Každopádne, kto chce, môže pokojne veriť príbehom o poslancoch, ktorí si pred dôležitými hlasovaniami prečítajú jeden časopis, druhý časopis, spravia si SWOT analýzu a podľa výsledku zahlasujú.


Dúfajme, že politiku slovenskej vlády, v čase, keď bol Ivan Mikloš ministrom financií formovalo aj niečo viac ako len postoje jedného (čo ako medzinárodne renomovaného) časopisu.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite