Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smrť básničky

.martin Droppa .názory

Smutný pondelok, jedenásty jún. Skutočne krátka správa na displeji telefónu: Radka zomrela o pol tretej popoludní. Viac slov netreba, a predsa sa ich zopár žiada dodať.

S poetkou Radkou Berešíkovou z Ružomberka – Bieleho Potoka som sa prvý raz stretol na sklonku zimy roku 2008, keď som pripravoval do .týždňa text Prozaický život básnikov o živote dvoch poetiek a dvoch poetov z Liptova. Bola si medzi nimi, spolu s Jurom Bakošom, Ankou Ondrejkovou, Ivom Šobáňom.
Potom si nás začala intenzívne navštevovať v literárnom klube a pripravovala si novú zbierku s príznačným názvom Rovnováha. Ako v nej, tak i v jednotlivých etapách svojho života, hľadala si súmernú rovnováhu medzi tvorením a nesmierne ťažkým fyzickým žitím. Problémy života, kruté starosti dní a nocí, si vyvažovala tvorbou.

Písanie poézie a nepretržitý prúd kontaktov prostredníctvom internetu – to boli limity tvojej fyzickej existencie. Stretnutia s ľuďmi, komunikovanie. Rodina, niekoľko priateliek, priateľov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite