Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vzdal sa Ron Paul?

.marína Gálisová .názory

Z predvolebného boja v americkej Republikánskej strane sa sťahuje jediný kandidát, ktorý priniesol výrazné posolstvo, osobnú integritu a zároveň dokázal pozoruhodne osloviť aj tých voličov, ktorí by inak tieto prezidentské zápasy – rozhodne tie primárkové – odzívali. Je však pre Rona Paula všetko stratené?

Marína Gálisová

Nie tak celkom. Ron Paul, republikánsky prezidentský kandidát s výrazne libertariánskymi postojmi, neoznámil, že boj vzdáva. Len prestáva investovať peniaze do prezidentskej kampane. Hoci sa zdá, že jedno sa rovná druhému, opak je pravdou. Ron Paul zvolil inú stratégiu.
Túto stratégiu formujú viaceré fakty. Prvým faktom je, že kampaň Rona Paula pravdepodobne dosiahla svoje finančné limity. Druhým faktom je aj to, že Mitt Romney je považovaný za favorita, čo sa týka zabezpečenia nominácie. Ak pôjde do volieb Mitt Romney, republikáni ho napokon podporia, či však bude natoľko výrazný, aby porazil svojím posolstvom a počtom hlasov úradujúceho prezidenta Baracka Obamu, to nevedno.
Faktom však je aj to, že Ron Paul je kandidát netradičných riešení. Muž, ktorý presadzuje maximálne  stiahnutie sa štátu zo života občanov, ktorý ako jediný v kampani povedal „Neviem riadiť váš život a ani to nechcem robiť.“, a ktorý s týmto postojom konzistentne vystupuje v americkej politike už desaťročia, má v zásobe ďalšie nezvyčajné metódy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite