Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská hudba a jej rádio

.juraj Kušnierik .názory

Udeľovanie cien Radio Head Awards je dobrou príležitosťou oceniť Rádio_FM.

Juraj Kušnierik

Voči Rádiu_FM som zaujatý. Vyše roka mám na ňom vlastnú reláciu, predtým sme spolu so Števom Hríbom našli v Efemku "mediálny azyl", po tom, čo nás pán Hreha vyhodil z STV. Rádio_FM preto poznám zvonka aj zvnútra, máme ho naladené doma aj v aute, poznáme sa s redaktormi, technikmi, s moderátormi aj s externými spolupracovníkmi. Vedel by som preto aj kritizovať, ale teraz chcem chváliť.
Neviem koľko ľudí dnes počúva rádio, neviem kedy a prečo ho počúvajú. Viem však, že pre hudobnú scénu - hlavne pre jej "alternatívnejšiu", teda hudobne zaujímavejšiu časť - je rádio stále veľmi dôležité. Je to tak v Budapešti aj v Prahe, v New Yorku, v Moskve, Viedni aj v Bratislave. Pre kapely, ktoré vychádzajú z garáží na pódiá klubov, pre dídžejov a producentov, ktorým je už malá izba s laptopom na stole, je možnosť toho, že si ich všimne rozhlasový DJ a pustí ich hudbu ľuďom s ušami otvorenými podobným smerom stále nedoceniteľná.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite