Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SDKÚ-Gorila

.martin Hanus .názory

Odvolanie Bubeníkovej je totálnym debaklom SDKÚ-DS. Dzurinda chcel byť lídrom zomknutého pravicového trojbloku, čo nevyšlo. Najbližšie týždne sa budú od neho odťahovať Bugár s Figeľom aj dosiaľ niektoré ticho sympatizujúce médiá. Modrá strana plne pochopí následky dnešných udalostí až počas volebnej noci z 10. na 11. marca. Gorilu, tohto džina vypusteného z fľaše, sa už totiž nepodarí zazátkovať.

Dzurinda s Miklošom sa prerátali. Namiesto toho, aby zvolili manéver s krycím názvom Hrinková, spoľahli sa na to, že z médií nefúka žiaden silný protitlak a nechali Bubeníkovú obiehať koaličných partnerov i premiérku vo viere, že títo ju podržia. Takto by v tom boli do volieb namočení všetci, až kým kauza vyhnije. Aspoň takto – až po totálne vyhnitie – dosiaľ fungoval Dzurindov svet. Šéf SDKÚ sa nemení, ale svet okolo neho áno. Gorila už nie sú žiadne vláčiky, Allied Wings či daňový úrad. Je to výbuch sopky, ktorej valiacu sa lávu nemá nikto pod kontrolou.


Čo je však pre Dzurindu najhoršie, valiaca sa Gorila je v prvom rade kauzou SDKÚ. Zoberme si jej dvoch hlavných aktérov, ktorí na Vazovovej spriadali sprisahania s Haščákom z Penty.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite