Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Živé kvety sa vyfarbili. Priatelia nebláznite!

.juraj Kušnierik .názory

Skupina Živé kvety, známa doteraz skôr pesničkami o láske a rozchodoch, prípadne protest songami proti vražde Daniela Tupého či podporou popálenej Natálky vstúpila do predvolebnej kampane hymnou SaS. Neveríte? Neverte!

Juraj Kušnierik

Urobili to rafinovane. Na svoju facebookovú stránku si zavesili video zo skúšobne, na ktorom - sediac v kruhu okolo lampy - spievajú svoju novú pesničku Nikto to nevidí jak my.
Pieseň je zdanlivo o jednej z večných tém umenia: o osamelosti a nepochopení uprostred zlého sveta. Piussi s Bálikom však do nej zašifrovali jasné posolstvo: "My" znamená stranu Richarda Sulíka, "Nikto" ukazuje na ostatné tri strany slovenského pravého spektra. "Vždy sa to tak rýchlo zomelie," začína sa text piesne úplne jasne poukazujúci na parlamentnú noc, počas ktorej padla Radičovej vláda."Ostali sme ako po škole" je zjavná alúzia na hlasné odmietanie spolupráce troch pravicových strán so Sulíkovými eurokritikmi. "Ostatní zvesili hlavy dole," teda súhlasili s eurovalom."Čo bolo včera už neplatí, ty vole," - údiv mladých umelcov nad zmenami v slovenskej politike.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite