Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Konzervatívci volia Sulíka

.marek Vagovič .názory

Nevolil som SaS. Ešte neviem, komu dám hlas v predčasných voľbách, KDH to však určite nebude. A zrejme nebudem sám: hoci to na prvý pohľad vyzerá ako málo pravdepodobné, najmä mestskí konzervatívni voliči majú dosť dôvodov, aby volili liberála Sulíka.

Marek Vagovič

Keď som prvýkrát zaregistroval Richarda Sulíka, nebol mi veľmi sympatický, naopak: spočiatku sa mi javil ako trochu zakomplexovaný týpek, ktorý si veľkohubými rečami a občas nemiestnymi vtipmi niečo dokazuje. Na druhej strane, tento typ komunikácie môže byť aj užitočný: keď Figeľ poučuje Sulíka o zodpovednosti, Sulíkova poznámka o byte, ktorý by mal Figeľ ako prejav solidarity založiť do eurovalu, je možno nemiestnym, ale presným vyjadrením reality.

Politik, ktorý sa už rok nedokáže vysporiadať s kauzou, ktorá škodí KDH viac ako čokoľvek iné, môže síce naďalej vŕšiť prázdne euroslová: Figeľova nečinnosť v kauze byt má však od skutočnej zodpovednosti voči vlastným voličom a ich predstavám o KDH ako slušnej strane poriadne ďaleko. Nehovoriac o korupčnej kauze Pavla Bielika, ktorého pozval Figeľ minulý rok bez mihnutia oka na snem KDH. Ak by to záviselo len od Figeľa, dodnes by bol členom KDH aj Andrej Ďurkovský.    

KDH je dnes jednoducho mŕtva strana starých funkcionárskych štruktúr, ktorých spája najmä túžba byť vždy súčasťou vládnej koalície.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite