Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je Weiss boh?

.marek Vagovič .názory

Trénerovi futbalovej reprezentácie zase raz praskli nervy. Nebolo to prvý a zrejme ani poslednýkrát, čo sa Weiss znížil na úroveň Harabina alebo Slotu. Prečo to doteraz nikomu neprekážalo?

Marek Vagovič

Na tlačovke po zápase Slovenska s Ruskom sa novinár zo servera futbalportal.net Weissa spýtal, či bude zápas s Macedónskom jeho posledným v reprezentácii. V krátkej slovnej prestrelke ho najskôr tréner zosmiešnil, potom sa zdvihol a odchádzajúc z tlačovky nervózne odvrkol: “Ešte mám zmluvu na dva roky, ešte sa so mnou potrápiš ty k…t.”

Aby bolo jasné: nemyslím si, že Weiss by mal byť odvolaný z funkcie. Aj on síce urobil v kvalifikácii chyby (v zostave aj v taktike), keď však nemáte k dispozícii hráča, ktorý vie rozhodovať zápasy, nič veľké nevymyslíte, ani keby ste mali v rodnom liste napísané José Mourinho. Občas vydriete bod, na hravejších súperov to však dlhodobo nestačí.  

Napriek tomu to Weiss prehnal, pričom nešlo o prvý prípad. Aj na majstrovstvách sveta v JAR označil novinára, ktorý sa ho pýtal na chyby v zápase s Paraguajom, slovným spojením “buzerant v.…..ý”. Reagovať na legitímne otázky takýmito vulgarizmami je suterén, kde mali doteraz čestné miesto najmä ľudia ako Štefan Harabin či Ján Slota.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite