Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neodsúdená

. .názory

Novinárka Jana Teleki, ktorá je už dvanásť rokov nezákonne súdená za básničku, si môže vydýchnuť. Dnes dostala rozhodnutie o zrušení obžaloby.

Kauze Jany Teleki sa venujeme v aktuálnom vydaní .týždňa. V roku 1998 ju primátor Považskej Bystrice zažaloval za to, že o ňom v novinách napísala verše, kde ho označuje za korupčníka. Keďže sa jednalo o satiru, obvinenie bolo rýchlo zrušené. Krátko nato sa však začalo nové stíhanie s rovnakou obžalobou, no pod novým spisom – čo je trestný čin. V celej kauze nechýba ani jej podpálené auto či uvoľnené kolesá. 
Čítal som pozorne všetky rozhodnutia, spisy, nahrávky zo súdov i zápisnice, a v tomto prípade som presvedčený, že celá vplyvná suita sudcov, prokurátorov a vyšetrovateľov, ktorí v prípade rozhodovali alebo na Generálnej prokuratúre riešili podnety proti postupu súdov a prokurátorov, konali vedome a zámerne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite