Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boli tu Tower of Power

.juraj Kušnierik .názory

Koncert Tower of Power v bratislavskom Majestic Music Clube bol oslavou hudobného majstrovstva, radostnou žúrkou a stretnutím s hudbou, pri ktorej človeka svrbelo v žalúdku.

Juraj Kušnierik

Kapela, ktoré v druhej polovici šesťdesiatych rokov minulého storočia založil v Kalifornii detroitský rodák, tenorsaxofonista Emilio Castillo je vskutku legendárna.
Na začiatku Emilia a jeho kolegov fascinoval soulový zvuk Motownu, ktorý obohatili o umne zaranžované dychy a vytvorili tak neobyčajne svižne funkujúci big band. 
Kapela odvtedy nahráva a koncertuje (aktuálna diskografia obsahuje viac než 20 titulov). Zvláštne je, že za tých viac než 40 rokov nikdy neskĺzla do sladkého popu a stále si zachovala veľkomestskú drsnosť a soulovú vrúcnosť. Pred inštrumentalistami stále stoja skvelí souloví speváci, ale - pri všetkej úcte - nie sú to oni, kvôli ktorým sa na koncerty Tower of Power chodí. Tým zázrakom je dychová sekcia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite