Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Detstvo, mladosť, pretečené dolu krkom

.martin Droppa .názory

Mesto neveľké, je pred pol štvrtou ráno, končí sa noc z piatka na sobotu. Pohľad z balkónu: na chodníku dievčatá, 13-ročné a 15-ročné. Vracajú sa z diskotéky. Prvá, kľačiaca na zemi, zvracia, druhá kričí: „Do ..., hybaj, ty ...!“ A smeje sa smiechom chrapľavým. Obe sú spité pod obraz.

Takých pohľadov som videl v ostatných rokoch desiatky, desiatky a desiatky. Dediny, malomestá, veľkomestá. Slovensko. Školský rok i prázdniny. Deti a mládež, prispôsobiví konzumovať alkohol. Opíjať sa do bezvedomia, bez dôvodov opíjať sa, bezcieľne pijúce dievčatá, pijúci chlapci.
Bar kdesi na dedine, na dverách rukou popísaný papier: Akcia!!! 3 vodky Puschkin + Redbull grátis!!! Kysuce? Liptov? Zemplín? Horehronie? Gemer? Šariš? Nie – Slovensko.
Nedávno sme sa stretli s podpredsedom NR SR Milanom Hortom (SDKÚ – DS). Hovorilo sa aj o pripravovaných potrebných zmenách niektorých zákonov, i tzv. zákona o pití (nie bití) mladistvých.  Podľa v súčasnosti platnej legislatívy, keď sa opije dieťa vo veku do 15 rokov (a v stave opitosti či podnapitosti ho prichytí orgán na to určený), môže (alebo nemusí?) byť jeho rodičom udelená pokuta vo výške do 33 eur.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite