Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Glváč a mafia

.marek Vagovič .názory

Politik, ktorý priznal kontakty so zavraždeným bossom podsvetia, nám tu začal dávať lekcie o morálke. Nie je vám to ani trochu trápne, pán poslanec Glváč?

Marek Vagovič

Riaditeľka verejnoprávnej RTVS Miloslava Zemková by mala zvážiť svoje zotrvanie vo funkcii, myslí si poslanec Smeru Martin Glváč. Dôvodom má byť, že Štefan Hríb si pozval do relácie Lampa štyroch mužov, odsúdených za vraždu medičky Ľudmily Cervanovej.

Podľa Glváča majú totiž odsúdení Andrašik, Beďač, Čerman a Kocúr z právneho hľadiska rovnaký status vrahov ako mafiáni Kromka či Adamčo. „Aj tí tvrdia, že boli odsúdení nezákonne, a že dôkazy proti nim boli zmanipulované. Aj tí budú vystupovať vo verejnoprávnej televízii a nadávať sudcom?“

Glváč si zároveň položil otázku, či nie je „zvrátená už myšlienka pozvať do jednej relácie vrahov a sudcov, ktorí ich súdili? Nie je to absolútny suterén publicistiky?“ Poďme sa teda bližšie pozrieť, kto nás to vlastne poúča o tom, čo je zvrátené a ako vyzerá novinársky suterén.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite