Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zbabelec Šufliarsky - aktualizované

.marek Vagovič .názory

Bývalý policajt, ktorý je v kontakte s prokurátorom Šufliarskym, tvrdí, že mafián Karol Mello sa už na Slovensku nenachádza.

Marek Vagovič

Zbabelec Šufliarsky

Bývalý policajt, ktorý je v kontakte s prokurátorom Šufliarskym, tvrdí, že mafián Karol Mello sa už na Slovensku nenachádza.

Zhruba pred dvoma týždňami som začal pracovať na článku o riaditeľovi odboru osobitného určenia na Generálnej prokuratúre (GP) Petrovi Šufliarskom. Viedlo ma k tomu viac vecí – v prvom rade ide o odbor, ktorý sa na GP zaoberá zložitými mafiánskymi kauzami typu Černák, bytová mafia či kyselinári. Doteraz mal slušnú povesť (aj výsledky), takže ak bol bývalý šéf prokuratúry Dobroslav Trnka za niečo hodnotený pozitívne, tak to bola práca odboru, ktorý vedie Šufliarsky. 

Začal som teda zistovať, ako to tam funguje a kto je vlastne Šufliarsky: aké má kontakty, s kým chodí na dovolenky, aké sú jeho majetkové pomery a podobne. Zvnútra prokuratúry totiž začali prenikať hlasy, že jeho odbor síce funguje (napriek výhradám, o ktorých píšem do najbližšieho vydania .týždňa), samotný Šufliarsky však vzbudzuje pochybnosti, či je naozaj taký bojovník proti mafii, za akého sa vydáva. 

V deň, keď bol Karol Mello, obvinený z vraždy nevinnej ženy a dieťaťa v Moste pri Bratislave, prepustený na slobodu (19. mája 2011), sa totiž na ministerstve vnútra konala porada vedenia rezortu a polície. Šufliarsky na tejto porade, ktorá sa uskutočnila okolo štvrtej popoludní, akoby mimochodom oznámil, že o tom, že Mello bude prepustený, sa dozvedel už krátko pred jedenástou. Upozornil ho na to krajský súd v Bratislave, ktorý rozhodol o Mellovom prepustení na slobodu.

“Krajský súd v Bratislave dodatočne telefonicky upovedomil prokurátora GP SR, že nebolo vyhovené jeho písomnej žiadosti, aby nadriadený súd rozhodol o sťažnosti obžalovaného K.M. proti napadnutému uzneseniu súdu 1. stupňa na neverejnom zasadnutí s účasťou obžalovaného, jeho obhajcu a prokurátora.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite