Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Užime si chvíľku slávy

.eva Čobejová .názory

Na webovej stránke SME svieti práve ako najčítanejší text analýza od redaktorky Lidových novín. Píše o tom, ako premyslene a sebavedomo sa Slovensko správalo pri udeľovaní pôžičiek Grécku. Slovensko prosto zohralo v prípade pôžičiek európskych peňazí pre Grécko úlohu toho milého decka, čo skríklo, že cisár je nahý. A zahanbilo tak tých väčších a múdrejších. Príjemný pocit, nie?

Eva Čobejová

Racionálne sme asi všetci podvedomo cítili, že požičiavať krajine, ktorá má vyššiu životnú úroveň ako my, neborí sa s pozostatkami komunizmu, navyše má more, lukratívny cestovný ruch, interesantné ostrovy, a bola kolískou európskej kultúry, je akési čudné. Len sme si nechceli pripustiť, že môžeme mať pravdu práve my, keď všetci ostatní – vrátane veľkých národov ako sú Francúzi a Nemci – tvrdia, že pôžičky sú nevyhnutné a zachránia nielen Grécko, ale aj euro. Naozaj môžeme mať pravdu my a tí druhí sa mýlia?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite