Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spišiak: Podsvetie plánovalo moju vraždu

.marek Vagovič .názory

Pred niekoľkými rokmi vymyslela mafia konštrukciu, že Jaroslav Spišiak zobral úplatok 300-tisíc korún. Keď sa ukázalo, že ide o podvrh, vyšetrovateľ chcel obviniť ľudí z podsvetia, ktorí celú akciu zinscenovali. Generálny prokurátor Trnka mu v tom však zabránil, tvrdí v rozhovore pre .týždeň policajný prezident Spišiak.

Marek Vagovič

.podľa Jána Slotu ste mali blízko k zavraždenému mafiánovi Tiborovi Pápayovi. Stretli ste sa niekedy s týmto človekom?

Osobne som s Pápayom hovoril len raz – keď vykrikoval v bare a ja som ho vyzval na férovku.


.slota však tvrdí, že Pápay vám odovzdal 300-tisíc korún, o čom má existovať aj zvukový záznam, ktorý bol odovzdaný SIS. 

Neviem, o čom hovorí. Ide o hrubé osočovanie, za ktoré by som mohol od pána Slotu vysúdiť toľko peňazí, koľko by som chcel. Ja však nechcem jeho peniaze. Keď sledujem, ako hovorí podobné veci, vidím mu strach v očiach a neistotu. Je v strese, pretože sa niečoho veľmi bojí.


.jednu vec však hovorí na pohľad presvedčivo: že jednu z káuz vám pomohol zahladiť Imrich Puha, ktorého ste minulý rok vymenovali za šéfa polície v Trnave. O čo išlo?

Už minimálne desať rokov je voči mne vyvíjaný enormný tlak – od malicherností až po vážne trestné činy, ktorých som sa mal dopustiť.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite