Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zora a kultúrne Košice. Ehm,...

.juraj Kušnierik .názory

Zora Jaurová v projekte Košice EHMK 2013 zrejme končí. Čo vy na to, Košičania?

Juraj Kušnierik

Projekt "európskych hlavných miest kultúry" je podľa môjho skromného názoru nezmyselný. Nezmyselný a hrozne drahý. 107 miliónov eur je predsa strašne veľa peňazí. V Košiciach sa za tie peniaze uskutoční niekoľko stoviek koncertov, výstav, divadelných predstavení, sympózií, konferencií a workshopov, zrenovuje sa zopár priestorov, nejaký čas tie peniaze udržia nad vodou niekoľko galérií a klubov. To je fajn. Či však v roku 2014, teda po skončení košického eurokultúrneho zázraku bude košické umenie hlbšie, presvedčivejšie, znepokojujúcejšie a hodnotnejšie, či budú Košice lepšie miesto pre život je ťažko povedať. 
Ale keďže sme v EU, do projektov ako je EHMK sa musíme (a asi aj chceme) zapájať. No a keď už sa do toho zapájame, tak nech sa tie peniaze aspoň čo najzmysluplnejšie použijú. 
Tu prichádza na scénu Zora Jaurová, energická a tvorivá manažérka, ktorá sa dokáže s obrovským šarmom orientovať v labyrinte európskych inštitúcií a smerníc a ešte k tomu má aj - podľa môjho názoru - dobrý vkus a schopnosť aj z byrokraticky vyzerajúcich projektov vytvoriť niečo živé a zaujímavé.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite