Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

10 hodín v Košiciach

.juraj Kušnierik .názory

Práve som sa vrátil z Košíc. Výlet trval 20 hodín, z toho 10 sme s Danom a Gešom strávili vo vlaku. Zvyšok v tej dzivokej metropole "blízkeho východu". Výborné to bolo!

Juraj Kušnierik

Najprv zavolal Peter Radkoff, do telefónu sa tváril ako starý kamarát (netušil som o koho ide, ale tiež som predstieral staré kamarátstvo) a pozval ma na nejakú debatu do košického klubu Tabačka. Mali sa jej zúčastniť moji kamaráti z východniarskych kapiel Chiki Liki Tu-A, Kolowrat a Puding pani Elvisovej, a okrem nich ešte Dano Salontay z Longitalu a Gešo z Pohody. A ja. Hneď som súhlasil: zdalo sa mi celkom zdravé pozrieť sa do Košíc, uvidieť Tabačku, stretnúť starých a spoznať nových kamarátov. Moje pozitívne rozhodnutie určite ovplyvnila aj kniha Illy van Oijen Košice - dzivosť v srdci. Jej fotografie, hoci nezobrazujú turisticky atraktívne pamätihodnosti, v človeku vzbudia chuť toto dzivé mesto navštíviť.
Vo vlaku s Gešom a Danom sme rozprávail, rozprávali a rozprávali (témy: slovenská popmusic, Pohoda, kluby, Košice, festivaly a aj zopár milých klebiet o kamarátoch). Dano ako ostrieľaný vlakoznalec (spolu so Shinou cestujú na koncerty Longitalu výhradne týmto dopravným prostriedkom) bol našim zdatným sprievodcom, kúpil najlepšie miestenky, vedel kedy príde teta s nápojovým vozíkom a zabezpečil pre nás aj kvalitný a výživný catering (švajčiarsky syr, reďkovky, jablko, čokoláda).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite