Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Košice (sa) vyznamenali

.martin Droppa .názory

V metropole východu krajiny slávili. Deň mesta Košice iskril bohatými kultúrnymi i spoločenskými podujatiami. Dominovalo vyznamenávanie Cenou mesta Košice, udelenou sedemnásty raz jednotlivcom a kolektívom, ktorí sa nejakým spôsobom zapísali do histórie mesta.

Ak nejakým, tak predpokladáme, že významným, nezabudnuteľným, neprekonateľným. Cenu od vedenia mesta dostal aj MUDr. Juraj Vančík, riaditeľ 1. súkromnej nemocnice, a. s., Košice – Šaca.  
Pár dní pred slávnosťou mi z Košíc telefonoval starší človek, volal z priateľovho mobilu, predstavil sa a povedal, že žije v domove dôchodcov. Opakovane ma prosil, aby som jeho meno nezverejňoval. Vraj sa bojí. „To viete,“ povedal, „ani po vyše dvadsiatich rokoch sa nezmenili a sú stále tu.“ Upozornil ma na to, že jedným z ocenených Cenou mesta Košice má byť bývalý agent Štátnej bezpečnosti. Eštébák. Povedal mi jeho meno, krycie meno aj dátum narodenia. „Overte si to v zoznamoch“, dodal.
Tak som počkal na odovzdanie ocenení a začal som hľadať „v zoznamoch“. Našiel som tam Juraja Vančíka, narodeného 2.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite