Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň získal 10 svetových cien

.štefan Hríb .názory


S radosťou oznamujeme, že zo svetovej fotožurnalistickej súťaže The Best of Photojournalism si .týždeň aj tento rok odniesol ocenenia za obrazové editovanie časopisu.

Štefan Hríb

Niekedy sa zdá, že na malom Slovensku sa nedajú robiť veľké veci. Že tu na to chýbajú ľudia, zdroje a celkové podmienky. Ale nie je to pravda. Veľkosť krajiny nerozhoduje, ak sa stretnú talent, pracovitosť a zymsel pre kvalitu.

Dôkaz? .týždeň v osobách nášho kreatívneho riaditeľa Róberta Csereho a obrazovej redaktorky Vladimíry Pčolovej získali minulý týždeň 10 zo 46 udelených cien na prestížnej svetovej súťaži The Best of Photojournalism. .týždeň tým skončil na druhom mieste v počte získaných ocenení za časopisom National Geographic (23 cien). Ďalšími ocenenými sa stali Sports Illustrated s piatimi a The Seattle Times so štyrmi cenami. Týždenníku Newsweek porota udelila dve ocenenia, St. Petersburg Times a Mother Jones si odniesli po jednej cene. 
Súťažilo sa v ôsmich kategóriách. Prvé a tretie miesto v kategórii Profil osobnosti alebo životný príbeh získala editorská dvojica časopisu .týždeň s fotografiami Andreja Bána a Matúša Zajaca. Róbert Csere a Vladimíra Pčolová obsadili v tejto kategórii aj zostávajúce druhé miesto a spolu s fotografiami Alana Hyžu a Borisa Németha získali navyše aj dve čestné ceny. Ďalších päť čestných cien získali obrazoví editori týždenníka za titulnú stranu časopisu, otváracie strany článkov, spravodajstvo a za tematické prílohy s úvodnými ilustráciami Natálie Ložekovej.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite