Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda permanentného chaosu

.martin Hanus .názory

Živiť sa v týchto dňoch ako politický komentátor v sebe nesie kus sadomasochizmu. Myslíte si, že komentujete politiku, ale komentujete cirkus.

Politika totiž potrebuje aj isté pravidlá a istú predvídateľnosť. Ešte raz si však skúsme prebehnúť posledný týždeň: Premiérka Radičová najskôr hájila prenájom budovy Daňového riaditeľstva pre okresného šéfa SDKÚ Ščurku argumentmi, ktorými prekonávala i vykrúcačky Ivana Mikloša. Generálny riaditeľ daniarov Mikulčík sa asi sám čudoval, prečo sa premiérka biznisu so Ščurkom tak zastáva. Radičová a Mikloš boli v tom čase v harmónii. Keďže minister šiel na pracovnú cestu do USA, obaja sa dohodli, že až do jeho návratu sa nebudú ku kauze vyjadrovať (tak to tvrdil Mikloš a Radičová to nepoprela). Ale minister sa v Amerike ani nestihol ohriať a Radičová zrazu - pod mediálnym tlakom - Mikulčíka vyzvala, aby odstúpil. Neskôr tvrdila, že sa dozvedela nejaký nový fakt, ale viac neprezradila (zrejme ani nemala čo).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite