Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Radičová silná slabá

. .názory

Ficove záchvaty nezvyknú mať zmysluplný základ a málokedy majú blahodarný vplyv. Posledný príklad je výnimočný.

Mnohé kauzy sú nejasné, komplikované a po pár týždňoch stále ponúkajú množstvo interpretácií. Neplatí to o kauze košických daniarov – tá bola jasná ako prameň. Ak Miklošova obhajoba stavia na irelevantnom argumente (prenájom je výhodný, lebo budeme platiť menej), je zrejmé, že to neustojí.  


Slovo výhodný je nešťastný pojem. Ak premiestnite budovu z centra mesta dakde na okraj, je jasné, že to bude lacnejšie. Ale to neznamená výhodnejšie. Výhodnejšie a lacnejšie sú termíny, ktoré sa konkretizujú v súťaži, najlepšiu cenu sa nedozvieme priamym zadaním. Nevyhlásením súťaže sa pripravili o možnosť slovo výhodný či lacnejší vôbec používať. 

Ficov pojem „učebnicový stranícky klientelizmus“ (vraví insider podobných praktík, tak na tom niečo bude) sa dá doplniť snáď len o „novinku“, že ak niekto pobehuje cez pol Slovenska za Dzurindovými elasťákmi, bol by masochistom, ak by to robil „bez nároku na odmenu“.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite