Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radičovej debakel

.martin Hanus .názory

Minister Ivan Mikloš si vôbec nezaslúžil vyjsť zo zrážky s premiérkou Ivetou Radičovou ako víťaz. Hájil neobhájiteľné a jeho dnešná ranná 45 minútová tlačovka tesne pred zasadaním prezídia SDKÚ bola otvorenou vzburou, po ktorej by musel každý minister Dzurindovej či Ficovej vlády odísť.

Popoludňajšie obrazy však presne symbolizovali mocenské pomery na Slovensku: po trojrozhovore Dzurinda, Mikloš, Radičová vyšiel pred novinárov len Dzurinda, ktorý v mene trojice ohlásil hayekovský kompromis s krycím názvom NKÚ. Len popletený politológ môže vyhlásiť, že SDKÚ dnes zachraňovala Ivetu Radičovú. Nám ostatným sa dnes v priebehu dňa pred očami mihal tradične sebavedomý Ivan Mikloš, ktorý môže ten údajný kompromis osláviť so svojím parťákom rovno lyžovačkou na Aljaške. A pomedzi to všetko kráčal duch Ivety Radičovej - so slzami na krajíčku. Z jej výrazu sa dalo čítať politické aj ľudské zúfalstvo. Dnes na prezídiu SDKÚ ju zrejme nepodporil nikto. Ani jedna duša. Ostala celkom osamotená.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite