Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Liberálne riešenie rómskeho problému

.lukáš Krivošík .názory

Európska únia ústami ľudovej komisárky Viviane Redingovej opäť raz požaduje od členských štátov zlepšenie postavenia rómskej menšiny.

Lukáš Krivošík

Novou tajnou zbraňou má byť „vypracovanie vnútroštátnych stratégii integrácie“ neprispôsobivej časti tohto etnika. Hasiť požiare tonami politických deklarácií, prípadne hektolitrami kávy, prepitými na nekonečných zasadaniach výborov - aj to sú riešenia Bruselu. No existuje aj iný prístup. 


Minulý týždeň vystúpil na Slovensku s dvomi prednáškami americký liberálny ekonóm Peter Boettke. V najnovšom vydaní .týždňa, ktoré sa práve nachádza v predaji,  je s ním uverejnené interview, kde hovorí veľa zaujímavých vecí. Ako to už pri novinárskych rozhovoroch býva, z priestorových dôvodov sa veľa zaujímavého materiálu do časopisu nedostane. Platí to aj pre pár viet, ktoré Boettke vyslovil o riešení rómskeho problému. Túto tému na našom stretnutí otvoril sám od seba, pomimo, v rámci odpovede na úplne inú otázku. Vraj na George Mason University, kde učí, študuje aj jeden človek zo Slovenska, ktorý sa týmto problémom zaoberá.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite