Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sulík má pravdu: Brusel je čistý socík

.martin Hanus .názory

Keď sa náš svojrázny predseda NR SR občas trochu pustí do Európskej únie a jej predstaviteľov, sú z toho diskusie, či je vhodné, aby sa o EÚ vyjadroval tak znevažujúco. Možno jeho reči naozaj nie sú vždy vhodné. Ale sú aspoň pravdivé.

Z marca sotva ukrojilo pár dní a poslanci Európskeho parlamentu (EP), ktorý podľa prieskumov požíva v slovenskom ľude dôveru na úrovni hasičov či armády, nám už stihli dva krát predviesť, ako vyzerá čelná zrážka so zdravým rozumom.
 
Tak teda zrážka so zdravým rozumom číslo jeden: Po tom, čo si europoslanci už minulý rok zvýšili mesačné výdavky na asistentov o 1500 eur, pred týždňom si ich hlasmi ľudovcov a socialistov zvýšili opäť – a opäť o 1500 eur. Každý europoslanec tak bude mať pre svojich pomocníkov mesačne k dispozícii 18 820 eur. Všade sa šetrí a škrtá, len v EP žijú Marťania, ktorí si užívajú luxus, že sú celkom mimo pozornosti svojich európskych voličov.  
 
A práve s marťanstvom týchto ľudí súvisí aj ďalšia marcová zrážka so zdravým rozumom, ku ktorej došlo počas osláv 100. výročia MDŽ na pôde Európskeho parlamentu. Už dávnejšie platí, že keď v priestoroch európskych inštitúcií poviete heslo rodová rovnosť, ich obyvateľom sa v tom okamihu vypne druhá signálna sústava. Predseda EP Jerzy Buzek nám teraz počas osláv oznámil, že "v Európskom parlamente je príliš málo žien, 35 percent jednoducho nestačí". Europoslanci zároveň prijali uznesenie, v ktorom vyzývajú členské štáty EÚ, aby dôsledne implementovali právne predpisy stanovujúce zásadu rodovo rovnakého platu za rovnakú prácu,pričom požiadali Európsku komisiu, aby na neochotné štáty uvalila sankciu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite