Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za Akadémiou do Tokia!

.juraj Kušnierik .názory

Do 4. apríla sa môžu mladí muzikanti prihlásiť na Red Bull Music Academy, ktorá bude v jeseni v Tokiu. Mali by ste to, skúsiť, priatelia.

Juraj Kušnierik

Nezávislá hudobná scéna na Slovensku má svoj nepochybný pôvab. Je tu niekoľko kapiel, producentov, spevákov, hiphoperov či DJov s jasným názorom, svojským zvukom, muzikantskou originalitou, no prosto, je čo počúvať a to je dobre. 
Slovenskí muzikanti však trpia jednou chronickou chorobou: ich svet ako väzenskú celu ohraničujú kamenné steny vlastného štýlu. To, čo je dnu je OK, to čo je mimo - hoci len vo vedľajšej miestnosti - je totálna blbosť. Jeden mladý tvorca elektronickej hudby mi nedávno so zanietením rozprával, aký nezmyselný je gitarový rock. O niečo starší gitarista zase považuje dídžejov za pseudohudobníkov a sarkasticky poznamenáva, že im stačí vypnúť elektrinu a ich hudba zmizne. Pomerne známy DJ radí všetkých pesničkárov, ktorí sa doprevádzajú na španielke k Nedvědovcom a "kotlíkárom", metalový gitarista sa smeje z tých, čo hrajú folklór. A tak ďalej. Každý uznáva len tých, ktorí sú viac či menej ako on, tých, ktorí majú podobný vkus - a ostatnými v podstate opovrhuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite