Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Trnka forever?

.marek Vagovič .názory

Dočasný šéf prokuratúry Ladislav Tichý odstavil svojho námestníka Ctibora Košťála, ktorý dozeral na citlivé trestné kauzy. Umožnila to nová organizačná štruktúra, ktorú zmenil krátko pred odchodom z funkcie bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Práve on bude teraz dozerať na prípady, v ktorých figurujú aj vplyvní politici.

Marek Vagovič

Keď Trnka minulý týždeň avizoval, že sa ešte vráti, vyzeralo to skôr ako jeho zbožné prianie než realita. Veľmi rýchlo sa však ukázalo, že tohto človeka nemožno podceňovať. Trnka je späť ako námestník pre trestný úsek, pričom tu bude strašiť minimálne do mája, kedy sa parlament znovu pokúsi zvoliť nového generálneho prokurátora.  


Z dokumentu, ktorý získal .týždeň, totiž vyplýva, že Trnka vytvoril dva dni pred odchodom z funkcie novú pozíciu námestníka. “Námestník generálneho prokurátora priamo riadi riaditeľa registra trestov a riaditeľa odboru osobitného určenia,” napísal Trnka v príkaze, ktorý nadobudol účinnosť v utorok 1.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite