Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sme všetci Egypťania?

.marína Gálisová .názory

Economist ešte pred pár dňami písal, že západní turisti nemusia z Egypta utekať. Vraj majú aj lepšiu možnosť: byť svedkami týchto historických okamihov. Už vtedy, a to sa ešte nezačal pohon na novinárov v Káhire, som z toho mala zmiešané pocity.

Marína Gálisová

Moja dosť dávna spolužiačka a stále kamarátka, hoci v posledných rokoch už, žiaľ, iba skypová a facebooková, z Egypta odišla aj s manželom. Majú Egypt radi a dlho tam žijú, no obávali sa výtržností. Mali pravdu. Fotky z letiska, ktoré tesne pred odletom urobila, boli mrazivé. Nie, žiadna krv, žiadne rozbité sklo, palice, obušky a rozzúrení ľudia. Len davy ľudí, túžiace uniknúť. Unikali z krajiny, kde môže byť aj vzbura proti bezpráviu rozbuškou niečoho, čo sa časom stane ešte väčším bezprávím. Tí ľudia nepozerali na situáciu zvonku, akademicky a s nadšením salónnych revolucionárov. Nemali naivné očakávania. Zrejme vedeli, prečo odchádzajú.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite