Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najzbytočnejší úradník v krajine

.jozef Majchrák .názory

Vláda zvažuje zriadenie nového postu splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti. Dokonca sa sa už spomínajú aj mená potenciálnych kandidátov.

Jozef Majchrák

Niekedy naozaj zastáva rozum nad tým, na čo táto krajina dokáže míňať peniaze daňových poplatníkov. Zriadenie tohto postu je samozrejme nezmysel s nulovou spoločenskou užitočnosťou. Z množstva dôvodov spomeniem len dva najpodstatnejšie.

Mimovládne organizácie netvoria žiadny jednotný sektor, aj keď sa niekedy zjednodušene nazývajú tretím sektorom. Je to pestrý konglomerát organizácií, skupín, iniciatív, ktoré často nespája nič iné len rovnaká právna forma, na základe ktorej sa organizujú. Teda, že ide o občianske združenia alebo nadácie. Veď čo majú spoločné poľovníci s aktivistami z hnutia Greenpeace, pro- live aktivisti z Fóra života s ľuďmi zo Spoločnosti pre plánované rodičovstvo alebo amatérski futbalisti z dediny na Orave, ktorým ide akurát o to zahrať si každú nedeľu futbal a potom ísť na pivo, napríklad s aktivistami Amnesty International, ktorí chcú zmeniť svet?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite