Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo mi záleží na koptoch

.juraj Kušnierik .názory

Egyptský minister zahraničných vecí Ahmed Abul Gheit tvrdí, že európski politici sa nemajú, ba priam nesmú starať o situáciu egyptských koptov. Dovolím si s pánom ministrom nesúhlasiť.

Juraj Kušnierik

Pán Abul Gheit podľa anglického vydania novín Al-Masry Al-Youm dnes (8. januára 2011) doslova povedal: "Fakt, že niektorí západní politici, hlavne z EÚ berú na seba zodpovednosť za kresťanov na Strednom východe môže záležistosti iba skomplikovať a kladie to otázky o podstate samotnej EÚ."
Potom to ešte rozvinul v tom zmysle, že to vyzerá, ako keby Európska únia bola kresťanským klubom a že hlavne pravicoví európski politici zneužívajú situáciu egyptských kresťanov na to, aby sa blysli pred vlastnými voličmi.
OK. Chápem pána ministra a s použitím všetkej empatie, ktorú v sebe dokážem nazbierať by som dokonca uznal, že v niečom môže mať trochu aj pravdu. Ale len trochu a len v niečom. Napríklad v tom, že - samozrejme - poľský či francúzsky politik skutočne nie je zodpovený za nejakých egyptských občanov (lebo on nie je zodpovedný ani za Poliakov či Francúzov, ktorí, ak im nie je odňatá svojprávnosť, sú zodpovední sami za seba).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite