Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto hlasoval za Trnku?

.martin Hanus .názory

Slovenská parlamentná demokracia takúto šialenú tajnú voľbu ešte nezažila. Vládne kluby si vraj kontrolovali svojich poslancov tak, aby ani najsivejšia koaličná myš nezvolila za generálneho prokurátora kandidáta Smeru. Zorganizované to bolo naozaj geniálne: za Dobroslava Trnku hlasovali minimálne štyria vládni poslanci.

Myslíme to bez irónie. Ak je pravda, že v Moste a SaS si všetci svoj vyplnený hlasovací lístok odfotili a vedia tak preukázať voľbu Čentéša, ak je naozaj pravda, že v KDH si navzájom prezreli lístky a poslanci SDKÚ sa vzájomne kontrolovali nielen vo dvojiciach, ale boli aj pod drobnohľadom koaličných skrutátorov, tak tie štyri hlasy boli naozaj zorganizované výborne. 

Až na jednu chybičku: Dobroslavovi Trnkovi chýbal k zvoleniu jeden jediný hlas. 

Keby dnes z Berlína na poslednú chvíľu nedoletel poslanec Peter Zajac, ktorý pôvodne vopred avizoval, že sa na hlasovaní nebude môcť zúčastniť a keby súčasne neochorel Ján Mikolaj z SNS, už by to bola realita. Dobroslav Trnka by bol staronovým generálnym prokurátorom.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite