Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sounds Like Tomáš Sloboda

.juraj Kušnierik .názory

Datasystem, Kukuspit a Sounds Like This hrali v Randale.

Juraj Kušnierik

Randal v budove bývalej YMCA je najlepší bratislavský klub. Nesnaží sa byť nijak zvlášť cool, nie sú v ňom nainštalované hi-tech svetlá, v bare nepredávajú módne drinky. Len jedna akurátne veľká sála a pri nej bar, v ktorom okrem piva a ďalších obligátností majú aj - prekvapivo - celkom slušné víno. A čo je tiež dôležité: v Randale, kde sa hrá gitarový rock vo všetkých jeho podobách, je väčšinou veľmi dobrý zvuk.
Napriek tomu, keď začali hrať Datasystem, kapela, ktorej ústrednou postavou je bubeník Le Payaco a Slobodnej Európy, v Datasysteme však gitarista a spevák Juraj Vitéz, akoby klub zahalil nejaký zvukový mrak. Jurajove pesničky pripomínali (trochu) Pajácov a (veľmi) Slobodku, ale chýbalo im to, čo týmto dvom kapelám dávalo a dáva šťavu, teda jednoduchý hudobný a textový nápad, ľahkosť, vtip. Zostáva dúfať, že to je len prechodný stav, mraky sa zdvihnú a Datasystem zažiari v plnej kráse.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite