Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Načo filmy o korupcii?

.juraj Kušnierik .názory

Včera sa v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava začal 12. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava.

Juraj Kušnierik

Myslím, že existujú zhruba dva typy filmových festivalov. Jeden by som nazval "benátsky" a druhý "hradišťský". Benátsky sa vyznačuje filmovými, módnymi a všelijakými inými celebritami na červenom koberci, smokingami a večernými šatami. Hradišťský (podľa slávnej Filmovej školy v Uherskom Hradišti) charakterizuje množstvo mladých ľudí, neformálnosť a kinofilský fanatizmus. Na obidvoch typoch festivalov sa, samozrejme, premietne obrovské množstvo filmov, čo je nakoniec ich spoločnou podstatou.
MFF Bratislava je zvláštnym spojením Benátok s Hradišťom. Aspoň taký pocit človek získal po slávnostnom otvorení festivalu. V preplnenom divadle sa bezproblémovo miešali tmavé obleky s rifľami a mikinami, "osobnosti kultúrneho a spoločenského života" s filmármi, študentami a filmovými fanúšikmi. A propo: neviem, kto navrhoval hustotu a rozmery sedadiel na balkóne, ale bol to zrejme človek trpaslíčieho vzrastu - sedieť tam dlhšie ako 10 minút je náročnejšie ako v lietadlách Ryanairu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite