Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ak bude Trnka, bude aj Harabin

.jozef Majchrák .názory

Dnes sa veľa hovorí o tom, aký bude mať znovuzvolenie Dobroslava Trnku dopad na vyšetrovanie citlivých politických káuz, či fungovanie vládnej koalície. Potvrdenie Trnku v kresle generálneho prokurátora bude mať však veľký dopad aj na súdnictvo.

Jozef Majchrák

Presnejšie na atmosféru v ňom, čo je vec pre zmenu justície veľmi dôležitá. Ak to zjednodušíme, tak najväčším problémom súdnictva dnes nie je ani tak Štefan Harabin a jeho klika verných, ktorí ovládli systém, ale mlčiaca väčšina sudcov. V tejto skupine je určite veľa slušných sudcov, ktorí Harabinom a jeho excesmi vôbec nie sú nadšení, ale mlčia. Či už zo strachu, alebo z pohodlnosti. Ak by významná časť týchto sudcov prestala mlčať, predseda Najvyššieho súdu by mal proti zrazu takú opozíciu, ktorá ak by ho aj rovno nezmietla, postupne by s neho urobila smiešnu figúrku, ktorá by mohla šikanovať maximálne zamestnancov svojej kancelárie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite